fredag 28 augusti 2009

borde, borde, borde....

Livet har snurrat på lite fort ett tag och tiden för kontemplation och eftertanke har varit begränsad.
Har flängt och farit mellan grannkommunen och centralorten i parti och minut under den vecka som gått känns det som.


Trollen har båda varit hemma med allt vad det innebär.

Farmor har varit lite mer sliten och farfar har sitt.

I Onsdags var Stefan här och vi fikade en stund. Kul!! Tack, för drycken och blomman som var från både honom och Monique som är kvar i Hamburg! Drycken får följa med till Norrland i september.
Vi, Monique och jag, sms:ade och det ska bli kul när hon kommer upp i oktober eller november.

Tack alla... för alla sms, mail osv som jag fått den här veckan!I kommunen drar vi runt budgeten åter igen ett varv men kommer ingenstans.
Många möten har det blivit men resultatet mindre lyckat, i af ur ett liberalt perspektiv.
Ibland förstår jag inte hur majoriteten resonerar i Falköping.
Att ge samtliga nämnder, även de med kärnverksamhet, samma besparingskrav som resten är för mig en gåta. Man vill spara på stöd till elever med särskilda behov, minska lärartätheten i gymnasiesärskolan osv osv. Listan kan göras lång.
Men att stötta ett flygfält, äga hotellbyggnader, dra igång nya dyra projekt samt att man
tidigare höjde ett av kommunalrådens arvoderade tid från 75% till 100% är ett hån mot alla dom som betalat kommunskatt i Falköping samtidigt som man vill spara på de allra, allra svagaste i kommunen.
Jag satt i räddningsnämnden i går. Tyvärr har vi bara en ersättarplats men man får göra så gott man kan. Jag la en notering till protokollet om vad jag/vi anser om budgetanvisningarna med det rådande besparingskravet.
Samtidigt var det nämnd sammanträde i Barn och utbildning. Där lade våra representanter en
reservation mot budgetförslaget och tacksamt nog fick vi med oss ett par andra partier men det räckte inte. Heja Annika och Björn!!

Så, nu räcker det om kommunpolitiken en stund.


Lille Lucifer, hittekatten,
Som vi fortfarande letar ett nytt hem till.

Han har en förmåga att alltid vara mer eller mindre i vägen. Han vill hemskt gärna ligga i knät när jag skriver. Sova uppe på mig. Alltid vara i centrum. Det är som att få en bebis igen.
Han är så söt och mysig men måste tyvärr flytta då våra två andra fyr-fotingar inte är så lyckliga över hans framfart här hemma. Det är fullt upp att hålla dom isär.
Ska skriva ett par nya lappar idag och om regnet ger sig en stund, gå upp på byn och sätta upp dom på anslagstavlorna som finns.

Louise ska till Skövde i helgen och LUF:fa. Regnet har som sagt vräkt ner här och jag hoppas att dom får uppehåll när dom ska vara på stan där.
Bea har rest "hem" över helgen.
Hem är och kommer troligen alltid att vara, Arboga för min del. Har levt där under mer eller mindre hela min uppväxt och båda tjejerna har tillbringat sina första levnadsår och skolår där.

Nu ska jag fixa lite mer kaffe och bara vara en timme eller två.... :)

Vi Hörs!!2 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot drycken hahah /Bettan

    SvaraRadera
  2. Bettan: But of course!! :)
    Kram/M

    SvaraRadera