tisdag 27 april 2010

FREDRIKA-utbildning & VårkampanjFredrika Bremer
1801-1865


Sedan jag skrev sist har jag haft förmånen att få vara med om en utbildnings satsning som Folkpartiet Liberalerna har genomfört för ett antal utvalda kvinnor. Dels hade vi ett seminariepass på riksmötet dör vi skulle försöka lära oss skillnaden på att coacha och att rådgiva.
Kanske att vi ger råd lite för ofta och att det vore bättre att coacha istället?


Att utbildningen heter just FREDRIKA bottnar i att Fredrika har namnsdag på valdagen den 19 september i år 2010.
Samtidigt kunde vi inte få en bättre förebild med tanke på det arbete som utbildningens namne gjorde, nämligen Fredrika Bremer.

I helgen som var, 23-25april, reste ett helt gäng med starka och entusiastiska kvinnor till Farsta där del 2 av utbildning gick av stapeln.
Jag tror att de flesta av oss reste hem med en hel del nya funderingar men också en hel del AHA-upplevelser.
Bara det att vissa av våra politiska ledare klev ut sin "comfort zone" och tog resonemang med oss och inte bara pratade till oss var för mig en höjdare.
Frågorna haglade och svaren kom!
Att vi fick tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter, få lära oss nytt och få möjlighet att bygga nya och återuppta gamla nätverk har varit fantastiskt för mig.
Är glad att, återigen för vissa, ha knutit närmare kontakt med Awaz, Malin, Ulla, Bia, Ann, Yvonne och många många fler.

(Förlåt om jag inte nämner dig vid namn men .. jag OCH namn är helt hopplöst!
)

Våra hjältar den här helgen är helt klart Ulrika, Therése, & Anders!
Ett sådant program som var ihop satt åt oss, ja, det krävs en hel del i logistik och planering!

TACK!!!!


Vårkampanjen har inletts och på tapeten är det tre mycket viktiga frågor! Lärlingsjobb, tidigare betyg i skolan och parboendegaranti! Till och med när jag sitter och skriver detta skriker datorn att något ord som heter/är parboendegaranti finns inte.


Farfar & Farmor
Midsommar 2009

SÅ, nu har jag lagt till det i min ordbok i af. För mig är det självklart att farfar och farmor ska ha möjlighet att få bo tillsammans OM DOM VILL när någon av dom blir så pass dåliga att dom inte kan bo kvar hemma!

Vem ger oss rätten att dela på dom?


Ett uttryck som snurrar i huvud är:
Till döden skiljer oss åt .... eller kommunens biståndsbedömare!?

Det är farfar och farmors ensak inte kommunens, enligt mitt ringa förmenande!


Vi hörs!
Jag har placerat min blogg i Falköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. gillar din slutkläm. Jag är helt och hållet tveksam till åldringsvård i kommunal regi. I så fall måste det till strikt statlig kontroll. Det här är en svag grupp som har svårt att bevaka sina rättigheter och som sällan klarar av att ta sig till rösturnan.

    SvaraRadera