onsdag 1 juli 2009

Öppet brev/mail till Barn och utbildningsförvaltningen och nämnd i Falköping..

Till Barn och Utbildningsnämnden i Falköping, dess ersättare och berörda tjänstemän.
Den 23/6 2009 hittade jag information ang. Ållebergsgymnasiets lukt, fukt och mögelproblem på Falköpings hemsida. På samma hemsida fanns ett frågeformulär där man kunde vidarebefordra en fråga till BUN och tjänstemän.Jag gjorde just det och min fråga löd:

Varför har ingen information delgetts föräldrar till ungdomarna på
Ållebergsgymnasiet ang. mögel-problemet??
En del av de ungdomar som fått information är INTE myndiga och då bör
Ni helt klart överväga att inbjuda till en föräldrainformation.
Jag önskar att denna fråga till sänds & delges HELA barn och
utbildningsnämnden
.


Mvh/Maria Jern
Förälder till elev på Ållebergsgymnasiet

Jag lämnade också namn, telefonnummer samt mail-adress eftersom jag eftersökte kommunikation.

I fredagens Falköpings tidning fanns en insändare från två ledamöter i BUN som också eftersökte information om Ållebergsgymnasiet.

I lördags fanns en del information i Falköpings tidning ang. vad jag frågat om i frågeformuläret.
Eftersom ingen av Er i tjänstemanna nivå eller styrande i majoriteten hört av sig till mig så inser jag att frågeställningar och dylikt tydligen ska skötas genom Falköpings tidning?


Jag måste få säga att jag tycker det är otroligt lågt att när man har en frågesida att man inte kommunicerar med frågeställaren överhuvudtaget. Ni utgår tydligen från att alla föräldrar till eleverna på Ållebergsgymnasiet som vill ha information antingen, prenumererar på Falköpings tidning eller med kontinuitet läser kommunens hemsida. Jag hade mycket hellre sett att Ni kommunicerade direkt med oss.
Jag har eftersökt en föräldrainformation ang. läget på skolan och i tidningen får jag läsa att den kan ske först när terminen börjat.


Jag har efter en del forskande letat reda på mail-adresser till Er via kommunens hemsida och "Kommunal kalender 2009" och tar kontakt med Er på det här sättet. Jag vet att Ni fått ta del av min frågeställning tidigare då en av ledamöterna, samt en av ersättarna, varit i kontakt med mig personligen. De hör inte till majoriteten.

Jag skulle önska i den bästa av världar att någon från majoriteten eller någon på förvaltningen tagit kontakt innan det här hade gått så här långt.
Jag inser också att vi som föräldragrupp tydligen inte ses som en resurs i det här utan något man tiger ihjäl.

Jag råder Er att ta bort frågerutor och dylikt om Ni inte avser att svara frågeställare även i framtiden.


Mvh /Maria Jern


Förälder till en elev på Ållebergsgymnasiet
(numera rätt irriterad)


vi hörs!

1 kommentar:

  1. Jag tycker det är dåligt (mycket dåligt) av de styrande och tjänstemännen att det finns så man kan ställa frågor,men sedan inte svarar.Jag vet att här i Hylte Kommun finns något som heter öppet forum där man kan ställa frågor,och det är upp till oss politiker!styrande som inte styrande att svara.Det funkar sisådär,vissa partier svarar nästan aldrig och när det rör oss i Folkpartiet här i kommunen så har vi nog aldrig missat att svara.Det är ett sätt att göra kommunpolitiken mer tillgänglig och bör ju skötas därefter tycker man.Jag hoppas det blir bättre i Falköping/Hälsn Niclas Erlandsson

    SvaraRadera